Overslaan en naar de inhoud gaan Overslaan en naar de footer gaan

Stembureaus voor mensen met een beperking

Veel stembureaus hebben speciale voorzieningen voor mensen met een beperking. Kijk op de kaart op welk stembureau u terecht kunt:

Blinden en slechtzienden

Blinden en slechtzienden

Stemmen met een visuele beperking. Dat kan met een stemmal en een soundbox.
Kaart Lijst
Parkeerplaats voor gehandicapten

Parkeerplaats voor gehandicapten

Stembureaulocaties met een gehandicapten parkeerplaats (G.P.A)
Kaart Lijst
Lichamelijke beperking

Lichamelijke beperking

Stemmen met een lichamelijke beperking
Kaart Lijst
Doven en slechthorenden

Doven en slechthorenden

Stemmen met een auditieve beperking
Kaart Lijst

 

Hebt u moeite met lopen, zien of horen?

Bij elk stembureau is een gehandicaptenparkeerplaats. Alle stembureaus zijn toegankelijk voor rolstoel of scootmobiel, behalve: Wijk- en Speeltuinvereniging Pendrecht, LTC Plaswijck ’62, Erasmus University College, Gymzaal Van Vlooswijkstraat, Wijkgebouw de Bron, Gymzaal Bramenpad en het stadhuis.

In het Erasmus Medisch Centrum is ook een stembureau. Patienten die niet bed-gebonden zijn, bezoekers en medewerkers kunnen in het ziekenhuis stemmen.

Op elk stembureau is een leesloep aanwezig. Er zijn 3 stembureaus ingericht met extra voorzieningen voor Rotterdammers die niet of met moeite kunnen zien of horen. Die stembureaus zijn het Huis van de Wijk De Kip, Publiekslocatie IJsselmonde en Publiekslocatie Delfshaven.

Hulp nodig?

U mag vragen om hulp in een stemhokje. Dat mag alleen als u niet zelfstandig kunt stemmen door een lichamelijke beperking. U kunt zelf iemand meenemen of een stembureaulid om hulp vragen. De begeleider krijgt in het stembureau een geel hesje. Zo is duidelijk waarom er 2 mensen in 1 stemhokje zijn. Het dragen van het gele hesje is verplicht.

Back to top